Zes social media trends voor 2021

Is social het nieuwe normaal? In een wereld overspoeld door lockdowns is het communiceren via online media nóg crucialer geworden dan het al was. Vandaag nemen we jullie mee in de belangrijkste social media trends en ontwikkelingen waarvan wij verwachten dat ze het dit jaar ver gaan schoppen!

1. Video is het nieuwe face-to-face

Mensen zijn sociaal aangelegd en hebben hierdoor behoefte aan contact van mens tot mens. Content in de vorm van video’s doet ons brein denken aan face-to-face contact. Iets waar wij in deze tijd extra veel behoefte aan hebben. Speel daarom als bedrijf zijnde in op deze behoefte en maak gebruik van content die zo dicht mogelijk bij de realiteit staat, namelijk: videocontent.

2. Online evenementen

Omdat er voorlopig geen real life evenementen kunnen plaatsvinden, worden er diverse alternatieven gezocht in de vorm van online evenementen. Gelukkig bieden social media hier verschillende opties voor. Zo heeft sinds kort ook LinkedIn een optie voor het hosten van events en zijn zij bezig met de bètaversie voor livestreams

3. Binding met huidige klanten

De coronacrisis brengt veel onzekerheden met zich mee. Daarom vertonen steeds meer consumenten risicomijdend gedrag. Hierdoor zullen zij minder snel overgaan tot een nieuwe aanschaf. Het is dus extra van belang dat je een goede klantrelatie onderhoudt met je huidige klanten. Mensen hechten namelijk waarde aan hetgeen wat ze al kennen. Blijf in contact met je klanten via social media en maak gebruik van webcare en community management.

4. Meer activiteit op social media

Doordat mensen steeds vaker thuis zitten, worden er meer berichten geplaatst op social media als Facebook, Instagram en LinkedIn. We houden namelijk meer vrije tijd over waardoor we vaker en langer actief zijn op social media. Deze social media trend kan echter nadelige effecten hebben. Zo kan dit resulteren in minder likes en bereik, doordat je content te maken heeft met meer ‘concurrerende’ berichten. Daarom is het nu belangrijker dan ooit tevoren om extra aandacht te besteden aan de kwaliteit van je berichten, in plaats van aan de kwantiteit.

5. Cijfers en statistieken

Inzicht is belangrijk in een veranderende wereld waarin we ons steeds aan moeten passen aan een nieuw normaal. Daarom is het zeer belangrijk om de cijfers en statistieken van jouw pagina’s goed in de gaten te houden. Zo verkrijg je inzicht in jouw online prestaties en kun je deze waar mogelijk bijsturen. Daarnaast is het van belang om onderzoek te doen naar de wensen en behoeften van je doelgroep, deze kun je in kaart brengen met een customer journey.

6. Data driven strategie

Wanneer je de bovengenoemde cijfers en statistieken in kaart hebt gebracht, kun je deze omzetten in een krachtige social strategie. Wanneer je jouw uitingen baseert op de wensen en behoeften van de doelgroep, zal deze extra relevant worden. Een contentkalender kan je hierbij helpen. Hierin plan je vooruit zodat je elke week relevante en actuele content klaar hebt staan voor jouw volgers.

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on linkedin
Deel op LinkedIn
Share on email
Deel via Email
Share on whatsapp
Deel op Whatsapp