SEO: wat houdt het nu eigenlijk in?

Je hebt vast wel eens iets gezocht op Google en de website aangeklikt die bovenaan stond in de zoekresultaten. Dacht je toen als ondernemer: ‘mijn website moet ook zo hoog komen te staan!’? Dan wordt het tijd om je eens te verdiepen in SEO. SE-wat? Precies. Daar gaan we je meer over vertellen in deze blog!

SEO staat voor Search Engine Optimization, of zoals de titel al zegt: zoekmachineoptimalisatie. Om online zichtbaar te zijn met je onderneming, is het natuurlijk ook belangrijk dat je online vindbaar bent! Zeker in tijden van corona. Omdat mensen nu meer online actief zijn, is de online communicatie namelijk nóg belangrijker geworden.

Het doel van SEO is om jouw website hoger te laten scoren in de zoekmachines op het wereldwijde web. Hoe hoger je in de zoekresultaten weet te verschijnen, des te beter je gevonden wordt door je doelgroep. Jouw website komt namelijk boven die van jouw concurrenten te staan!

Er was eens…

Zoekmachines zijn niet nieuw. Wist je dat deze er 25 jaar geleden al waren? Toen bestond de zoekmachine Altavista. In 1998 kwam Google op de markt. Het is één van de bekendste zoekmachines die nu nog steeds gebruikt wordt. Andere bekende zoekmachines zijn Bing en Yahoo.


Grote kans dat jij Google het meeste gebruikt. Maar hoe scoor je nu eigenlijk hoger in deze zoekmachine? Er zijn verschillende elementen belangrijk bij SEO. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:
– Je website: heb je de juiste tools al om jouw SEO een boost te geven? En hoe vaak update je jouw website? Als je nooit iets met je website doet, dan raden we je dit zeker aan!

– Inhoud: heb je al gekeken naar de inhoud van je websiteteksten? Zorg ervoor dat je kwalitatieve en informatieve teksten op jouw website plaatst!

 – Gebruik jij de juiste zoekwoorden in je teksten? Ga dit goed na! En mocht je nu denken: zoekwoorden? Ja: breng zeker even in kaart waar jouw website op gevonden gaat worden!

Belangrijk bij SEO

Je wilt dat je bezoekers op jouw website vinden wat ze nodig hebben en dat ze dus blijven hangen. Wordt er terug geklikt naar de vorige pagina omdat jouw website niet aan de verwachtingen voldeed van de bezoeker, dan kan dat weer nadelig zijn voor jouw positie in de zoekmachine.

Er zijn veel verschillende factoren van invloed op jouw positie in een zoekmachine. Wil je goed scoren, dan moet je je website op meerdere fronten optimaliseren. Benieuwd op welke manieren SEO gebruikt wordt, welke factoren hier allemaal een rol bij spelen en hoe je zelf SEO kunt inzetten? Houd onze socials in de gaten, want de komende tijd komen er nog meer blogs online over SEO! 😊

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on linkedin
Deel op LinkedIn
Share on email
Deel via Email
Share on whatsapp
Deel op Whatsapp