Hoe bouw je een online community voor je bedrijf?

Het opbouwen van een online community wordt steeds belangrijker voor bedrijven. Door de lockdown zijn mensen gewend geraakt aan het online samenkomen. Ruim de helft van de Nederlandse ondernemers ziet Facebook als dé plek om een community op te bouwen. Hoe krijg je jouw doelgroep zover om jouw pagina te liken of content te delen met hun netwerk? Wij geven je een aantal tips hoe je een online community voor jouw bedrijf kan opbouwen!

1. Maak het persoonlijk

De eerste stap is het maken van een Facebookpagina voor je bedrijf. Het is belangrijk dat je op deze pagina laat zien wie jij bent en wat je doet, zodat de doelgroep weet wat die kan verwachten. Gebruik eigen foto’s en video’s in de header en op jouw pagina.

2. Plaats relevante content

Jouw doelgroep ziet graag wat er achter de schermen gebeurt. Plaats unieke content over jouw bedrijf. Unieke content werkt altijd beter dan een gekopieerde tekst. Laat in deze content de medewerkers van jouw bedrijf zien, dit kan een hoop fans opleveren. Vind balans in zowel branche gerelateerde als persoonlijke content.

3. Interactie met de doelgroep

Het opstarten van een community heeft als doel om een langdurige relatie met je doelgroep op te bouwen. Naast het plaatsen van content is het van belang om met je doelgroep in gesprek te gaan. Reageer altijd op personen die een berichtje achterlaten of jouw content delen. Door dit te doen voelt de doelgroep zich gewaardeerd.

4. Zoek partners!

Om je Facebook community te laten groeien is het mogelijk om partners in te schakelen. Kies voor een organisatie die écht bij jouw bedrijf past en onderbouw waarom dit zo is. Het is ook mogelijk om binnen je eigen bedrijf te kijken. Laat je eigen medewerkers eens content plaatsen of delen!

5. Wees zichtbaar

De gezichten achter de online community moeten betrokken overkomen en zichtbaar aanwezig zijn. Het is belangrijk dat je het goede voorbeeld geeft en actief meepraat.

Dus, nu is het tijd om te beginnen met het bouwen van jouw eigen online community! Kom je er toch nog niet helemaal uit? Dan weet je ons te vinden. 😊

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on linkedin
Deel op LinkedIn
Share on email
Deel via Email
Share on whatsapp
Deel op Whatsapp